2008. január 15., kedd

Ellenállás?

Most nehéz lesz elkerülnöm a hiúság vádját, mégis felemlegetek valamit.

Egy magamfajta "harcos", mellesleg öreg vidéki fiskális, az Internet dzsungelben csak akkor kúszhat olyan magasra, hogy elcsípje a napfény cseppnyi sugarát, ha a keresők észreveszik. Közülük is legeslegnagyobb a Gooooogle. A http://szeszak.tvn.hu/ címen elhelyezett "Comment" elnevezésű Honlapomat a G. keresőrobotjai felfedezték, ezáltal némi fényhez jutottam. Ilyen mázlim volt annak ellenére, hogy szinte egyáltalán nem írtam kulcszsavakat az index metafájljába.

Komoly ok késztetett arra, hogy elhagyjam e kedvenc kertemet és parlagföldbe vágjam az ásómat. Tudtam persze, hogy ezúttal nincs lustálkodás, kulcsszavakkal kell feltölteni a metafájlt, nincs mese.

Nos, ezúttal nem volt szerencsém, mert elkerülnek a keresőrobotok, holott ladikom nem kissebb, mint a korábbi volt. Az árbocra kiakasztott "jelző-lepedő" viszont jóval nagyobb az előzőnél. Mellesleg szólván az új honlap címe: http://harcos.cwi.hu A Honlap neve "Ellenállás".

Ennek ellenére nem megy a bolt, akkor se' ha kiállok az ajtóba. Már arra is gondoltam, hogy ezek a robotok olyanok lehetnek, mint a tévébeli "Robotzsaru", aki gépiesen mozog, ugyan de mégis emberi szemmel lát, emberi aggyal gondolkodik, tehát finoman disztingválni is képes.

Márpedig ha egy "szélsőséges" Honlapot "disztingválnak", annak annyi. Pontosabban annyi, mintha diszkvalifikálnák.

Persze nem lenne az ember annyira robotfüggő, ha a magyar nemzeti honlaptulajdonosok nem írtóznának attól, hogy indexlapjukra feltegyék honlaptársuk bannerét.

Ebben a helyzetben két út kínálkozik. Az egyik, hogy a mérsékelten frekventált honlapíró E-mailbe plántálja művét és szórja - szórja a szélrózsa minden irányába, "szabadon közölhető" jeligével. Ez többnyire bejön, de hogy őszuinte legyek, nekem derogál. Mit tegyek, ilyen vagyok.

A másik megoldás a vegetálás. Ez számomra szimpatikusabb, mert néhány "megrögzött" olvasóm azért kitart mellettem. Ennélfogva "irodalmi életterem" túlterjeszkedik némileg íróasztalom fiókján. Ez - így - több a semminél. Hatása pedig üdvös, mert kielégítetlen hiúságot kelt, ami viszont a leghatékonyabb endorfinkúra a renyhe agy számára.

Ergo: töröm a fejem.

T.

Nincsenek megjegyzések: